Вистинската приказна за Хансел и Гретел

во режија на Гоце Цветановски (2010)

Фестивали на кои е прикажан:

Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015
In the Palace Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Бугарија, 2012
АСТЕРФЕСТ Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Струмица, Македонија, 2011 – Специјална диплома од жири
See a Paris – Фестивал на југоисточен европски филм, Париз, Франција, 2011
Скопски Филм Фестивал, Македонија, 2011
KАН Фестивал Вроцлав, Полска, 2011
Детриот Индепендент Филм Фестивал, Мичиген, САД, 2011
Фестивал на чудесниот филм, Париз, Франција, 2011
Фестивал „Од другата страна на огледалото“, Св. Етјен де Шињи, 2011
„Една минута“ Филмски Фестивал, Аарау, Швајцарија, 2011
Бош Фестивал, Гевгелија, Македонија 2011
„Анибар анимација“ Филмски Фестивал, Косово, 2011
„Анимакурсд“ Хорор Филм Фестивал, Рио де Женеиро, Бразил, 2011
„Голден Kукер – Софија“ Фестивал за анимација, Софија, Бугарија, 2011
„Анимест“ Филмски Фестивал, Букурешт, Романија, 2011
Бања Луканима Филмски Фестивал, Бања Лука, БиХ, 2011
Македонски Филмски Фестивал, Торонто, Канада, 2011
Анимакс Скопје Фест, Скопје, Македонија, 2011
„Dead by dawn“ Фестивал на хорор филм, Единбург, Шкотска, 2011
БАЛКАНИМА Европски фестивал на анимиран филм, Белград, Србија, 2010- Диплома ASIFA Србија 

Анима Мунди, Рио де Женеиро и Сао Паоло, Бразил, 2010
Картун Клуб Римини, Италија, 2010
Фантастик Филм Фестивал Лунд, Шведска, 2010
МотелX Лисабон – Меѓународен Хорор Филм Фестивал, Португалија, 2010
Фестивал на македонски филм, Мелбурн, Австралија, 2010
Tрст „Наука и Фикција“ Филмски Фестивал, Италија, 2010
Aниматека – Меѓународен Фестивал за анимација, Љубљана, Словенија, 2010
Истанбул Фестивал за анимиран филм, Турција, 2010