Врба

во режија на Милчо Манчевски

Фестивали на кои е прикажан:

– Римскиот Филмски Фестивал, Италија, 2019
– Златен коњ, Таипеи, Тајван, 2019
– Црни Ноќи, Талин, Естонија, 2019
– ФЕСТ, Белград, 2020
– Фантаспорто, Порто – недела на режисери, проекција – 06.03.2020 – Недела на режисери награда (Награда Manoel De Oliveira)
– Синеквест, Калифорнија – американска премиера – 03-15.03.2020 – Награда за драма – Најдобар раскажувачки долгометражен филм
– Istanbul international film festival, Турција, 2020
– Beijing film festival, Кина, 2020
– Moscow International Film Festival, Русија, 2020
– Wellington Independent Film Festival, Нов Зеланд, 2020 – Награда за најдобар долгометражен филм
– Transilvania Film Festival, Романија, 2020
– Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2020
– Leskovac International Film Festival, Србија, 2020
– Sofia International Film Festival, Бугарија, 2020
– Tirana International Film Festival, Албанија, 2020
– Raindance Film Festival, Лондон, Велика Британија, 2020 – Награда за најдобар режисер
– Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2020
– Mostra De Valencia, Шпанија, 2020 – Silver Palm награда
– Cineast, Луксембург, 2020
– Minsk International Film Festival Listapad, Белорусија, 2020
– European Film Academy Feature Film Selection For The 33rd European Film Awards 2020
– Finalist For European Film Commissions Network Location Award
– North Macedonian Official Oscars Entry For Best International Feature Film
– In Selection For The Hollywood Foreign Press Association Golden Globe Award For
Best Motion Picture ‐ Foreign Language
– In Selection For The Satellite Awards Hosted By The International Press Academy