Девојчето со кибритчињата

во режија на Филип Матевски (2011)

Фестивали на кои е прикажан:

Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014
Children’s India,Меѓународен филмски фестивал за деца, Индија, 2014 –  Најдобар краткометражен филм
Филмски фестивал за деца и млади Giffoni Macedonia, 2013
International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013
„Бош“ Мултимедијален Арт Фестивал, Гевгелија, Македонија, 2013
Cairo International Film Festival for Children, Eгипет, 2012
IN THE PALACE  International Short Film Festival, Бугарија, 2012
Sound and Vision Multimedia Festival, Белград, Србија, 2012
International Film Festival “Dream Fest Cinema”, Слатина, Романија, 2012
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2012
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
VREVA – Street Festival of Activism, Србија, 2012
Macedonian Film Festival, Австралија, 2012
CineDays Festival of European Film, Mакедонија, 2011