Златна петорка

во режија на Горан Тренчовски (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

– Меѓународен фестивал на нова европска кинематографија „Златна липа“, Стара Загора, 2018
– Филмски фестивал Ravno Selo, 2018
– Филмски фестивал Тримак, Луцерн, 2018
– Филмски фестивал Киненова, Скопје, 2018
– Меѓународен филмски фестивал Кардиф, 2018 – Најдобар странски долгометражен филм
– Филмски фестивал Бенгалуру, 2017
– Фестивал DetectiveFest (Law & Society), Москва , 2017 – Диплома од жири (OFFICIAL JURY DIPLOMA)
– Love Film Festival, Перуџа, 2017 – Златен Грифон – Најдобар странски филм
– Фестивал на филмови од Југоисточна Европа, South East European Film Festival (SEEFF), Берлин, 2017
– Фестивал на Југоисточен европски филм, SEE a Paris, Париз, 2017 – Најдобар филм во Југоисточна Европа, Најдобра монтажа
– Филмски фестивал Јагран, Њу Делхи/Мумбаи 2017 – Најдобар странски филм
– Balkan Film Food Festival, Подградец, 2017 – Награда BEST BALKAN SPIRIT
– Филмски фестивал Крајина, Бихач, 2017
– Фестивал Love is Folly IFF, Варна, 2017
– Фестивал на централно европски филм, Темишвар, 2017
– Меѓународен фестивал за филмска режија, Лесковац, 2017
– Балкански филмски фестивал, Брно, 2017
– Меѓународен фестивал за историски и воени филмови, Варшава, 2017 – Награда BRONZE SABER
– Филмски фестивал Њу Џерси, САД, 2018 – Најдобар долгометражен филм
– Меѓународен филмски фестивал на дебитантски филмови “Beginning”, Санкт Петерсбург, 2017 – Специјална награда“ROSSIYSKAYA GAZETA”
– Фестивал на европски и независен филм Euro-In-Film, Нови Сад, 2017
– Фестивал AWARD “St. 15 Tiberiopolian Martyrs”, 2017
– Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, 2016
– Филмски фестивал Raindance, Лондон, 2016
– Macedonian Cinema Days, Сиднеј, 2016
– Македонски филмски фестивал, Торонто, 2016