Лазар

во режија на Светозар Ристовски (2015)

(Македонија/Хрватска/Бугарија/Франција)

Фестивали на кои е прикажан: 

– Pula Film Festival, Хрватска, 2016 Награда од публика „Златна Порта на Пула“ за најдобар филм и награда за Најдобра актерска интерпретација „Златна Арена“
– Skopje Film Festival, Македонија, 2016
– International Film Festival FEBIOFEST, Прага, Чешка, 2016
– Festival of Tolerance – JFF Zagreb, Хрватска, 2016
– Brussels International Film Festival, Белгија, 2016
– Sofia International Film Festival, Бугарија, 2016
– Santa Barbara International Film Festival, САД, 2016
– Warsaw International Film Festival, Полска, 2015
– „CinEast Film Festival“, Луксембург, 2015
– Cinemed International Festival of Mediterranean Films, Монпеље, Франција 2015
– International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015