Ова не е американски филм

во режија на Сашо Павловски (2011)

Фестивали на кои е прикажан:

– Bridge Film Fest, Косово, 2014
– Skena Up International Students Film & Theatre Festival, Приштина, Косово, 2013
– European Film Festival, Букурешт, Романија, 2012
– Balkan Film Festival, Полска, 2012
– SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2012
– Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
– Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2012
– Banja Luka Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
– Petaluma Film Festival, Калифорнија, САД, 2012
– Chennai International Film Festival, Tamil Nadu, Индија, 2011
– Kolkata Film Festival, Индија, 2011