Ослободување на Скопје

во режија на Раде Шербеџија (2016)

(Македонија/Хрватска/Финска)

Фестивали на кои е прикажан:

– Palm Springs Festival, САД, 2017
– BaNeFF (Balkan New Film Festival), Шведска, 2017
– Zagreb Film Festival, Хрватска, 2016
– Jewish Film Festival, Moscow, Русија, 2017
– FEST, Belgrade, Србија, 2017
– Tiburon Film Festival, САД, 2017
– International Film and TV Festival, Shanghai, Кина, 2017
– Ubrzaj, Festival for Human Rights, Црна Гора, 2017
– Helsinki  International Film Festival, Финска, 2016
– Pula Film Festival, Хрватска, 2016
– Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
– International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2016
– Mostar Film Festival, 2016 – Најдобар актер дебитант (Давид Тодосовски), Специјално признание (Раде Шербеџија)
– Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
– Bratislava International Film Festival, Словачка, 2016