ПРИФАТЕНИ ПРОЕКТИ ПО КОНКУРСОТ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН ИГРАН, ЗА ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2017 ГОДИНА

ДОЛГОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДЕЛ

 Наслов Продукција Режисер Поддршка(МКД)
ВрбаСектор ФилмМилчо Манчевски          76.875.000

ДОЛГОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДЕЛ – ДЕБИТАНТИ

 Наслов Продукција Режисер Поддршка(МКД)
MФокус ПокусВардан Тозија          20.000.000
СестраКруг ФилмДина Дума          18.000.000

ДОЛГОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МАЛЦИНСКИ УДЕЛ 

Наслов ПродукцијаРежосерПоддршка(МКД) 
Таја носеше црлена шамијаВертиго ВизуалГоран Дукиќ  4.500.000
УлиштеЦрна Мачка ПродукцијаБлерта Башоли         3.000.000
Одиме во партизаниСмалл МовесMетод Певец          4.500.000
18% СивоСектор ФилмВиктор Чучков           4.500.000
Неповратно летоАРБ ФилмБесник Биша           3.500.000

ДОЛГОМЕТРАЖНИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДЕЛ 

НасловПродукција РежисерПоддршка(МКД) 
Скендер Бег во СкопјеДарданијаКастриот Абдили               2.500.000

ДОЛГОМЕТРАЖНИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДЕЛ – ДЕБИТАНТИ

НасловПродукцијаРежисерПоддршка(МКД) 
Медена земјаТрис ФилмЉубомир Стефанов, Тамара Котевска               3.000.000

КРАТКОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДЕЛ

НасловПродукцијаРежосерПоддршка(МКД)  
ЉубовникотСкопје Филм СтудиоИгор Иванов           2.000.000
СовестГалактика ПиктуресАгим Абдула              2.500.000
НалепницаСинема ФутураГеорги М.Унковски              1.500.000

КРАТКОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДЕЛ – ДЕБИТАНТИ

НасловПродукцијаРежисерПоддршка(МКД)  
ЈовВидео Студио ПетковскиАлександар Андоноски                1.000.000
БебетоКодра ПродукцијаБен Аполони                1.000.000

КРАТКОМЕТРАЖНИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДЕЛ

НасловПродукцијаРежисерПоддршка(МКД)  
Скопскиот ФениксЦрна Мачка ПродукцијаДаријан Пејовски               2.000.000

КРАТКОМЕТРАЖНИ АНИМИРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДЕЛ

Наслов ПродукцијаРежисерПоддршка(МКД) 
ЈадицаФлип БукИван Ивановски                1.000.000