ПРИФАТЕНИ ПРОЕКТИ ПО КОНКУРСОТ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН ИГРАН, ЗА ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2018 ГОДИНА – ПРВ РОК

ДОЛГОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДЕЛ

 Наслов Продукција Режија Одобрен износ
ХомоСкопје Филм Студио Дооел СкопјеИгор Иванов          42.000.000

ДОЛГОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДЕЛ – ДЕБИТАНТИ

 Наслов Продукција РежисерОдобрен износ
СокриениотСејви Продукцион ДООЕЛ ТетовоАрсим Фазлија          24.000.000

ДОЛГОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МАЛЦИНСКИ УДЕЛ 

Наслов ПродукцијаРежосерОдобрен износ
Од рајотСектор Филм ДООЕЛ СкопјеСрѓан Драгојевиќ        9.700.000
ПолусестраСистер и Брадер МитевскиДамјан Козоле         6.000.000
ХанаМултимедијален центар Домино Продукцион СкопјеУјкан Хусај          2.000.000
Бог во чевелотСкопје Филм Студио ДООЕЛ СкопјеОгњен Свиличиќ           6.000.000
Сите против ситеМинд Продукција ДООЕЛ СкопјеАндреј Кошак           4.000.000
Моето езероФокус Покус Филмс ДОО СкопјеЃерг Џувани           2.000.000

КРАТКОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДЕЛ

НасловПродукција Режисер Одобрен износ
ИзвидникНово Македонско Видео ДООЕЛ СкопјеАлекс Цветков               3.000.000
ЗмијаВеда Филм Продакшнс ДООЕЛ СкопјеАндреј И. Волкашин1.800.000
Ракетно моделарствоСтримон филм ДООЕЛЗлатко Калеников1.650.000
Осум дена во неделатаОДА ДОО ТетовоСабедин Селмани2.500.000

КРАТКОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДЕЛ – ДЕБИТАНТИ

НасловПродукцијаРежисер Одобрен износ
Фауст во Д-молСити Стар ДОО СкопјеОгнен Шапковски               1.000.000
Карма комаСамојлик филм ДООЕЛ СкопјеДимитар Оровчанец               1.000.000
МалинаМонолит филм ДООЕЛ СкопјеАнастасија Лазарова Пиллинг               1.000.000

КРАТКОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МАЛЦИНСКИ УДЕЛ

НасловПродукцијаРежисер Одобрен износ
СамиНово Македонско Видео СкопјеСтефан Орландиќ Стојановски2.500.000

КРАТКОМЕТРАЖНИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДЕЛ – ДЕБИТАНТСКИ

НасловПродукцијаРежисер Одобрен износ 
Да се докажам себе сиМунлајт ДОО СкопјеРешат Камбери1.000.000
Васил ХаџимановВидео студио Петковски СкопјеМиле Петковски800.000

КРАТКОМЕТРАЖНИ АНИМИРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДЕЛ – ДЕБИТАНТСКИ

НасловПродукцијаРежисер Одобрен износ 
Огледало без боиКубикс ДОО СкопјеБесар Илјази700.000

ДОЛГОМЕТРАЖНИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДЕЛ

НасловПродукцијаРежисер Одобрен износ 
НезоТиме Лапсе ДООЕЛ СкопјеМерита Чочоли2.500.000
ЏаџевЗдружение Кадар – истражувачко новинарствоЈордан Дуков2.000.000