ПРОГРАМА 2008

ДОЛГОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ

[table “505” not found /]

КРАТКОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ

НасловПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
Недовршена приказнаКавал филмНаум Михајловски2.450.000
РадостФабрикаАлександар Русјаков1.850.000
ЕденСтудентскиВардан Тозија770.000

ДОКУМЕНТАРНИ

НасловПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
ШнајдеркиДрим факториБилјана Гарванлиева2.100.000
Отворени гробовиМагна култДраги Савевски2.700.000
ЧедоМагично окоАљоша Симјановски2.700.000
КадареЕлвен ФилмАлберт Дило2.700.000
Шарски зрациАРБ ФилмАрбен Тачи5.600.000

АНИМИРАНИ

НасловПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
Внатре (Осаменост)Студентски филмИван Ивановски200.000

МАНИФЕСТАЦИИ, ФЕСТИВАЛИ И ПРЕЗЕНТАЦИИ ВО СТРАНСТВО

Име на фестивалИзнос (МКД)
Астер фест – Струмица900.000
Фестивал на Ромски Филм600.000
Браќа Манаки Битола1.200.000
Cinema Dance1.800.000
Презентации на Светски фестивали5.600.000

АНЕКС ПРОГРАМА ЗА ФИЛМСКА ДЕЈНОСТ 2008

ДОЛГОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ

НасловПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
Созерцание (Јосифовиот Пат)Кавал ФилмИво Трајков7.300.000
Некои други приказни - ЗаменаСкопје Филм СтудиоМарија Џиџева (и други автори)6.000.000
Скопје Ремикс (Д- Скопје)Ново Македонско ВидеоОмнибус-повеќе автори21.500.000

КРАТКОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ

НасловПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
Човекот што не сакаше да умре3XГоце Цветановски2.450.000
MаратонистЛина-Р пресРоберт Бачај2.450.000

КРАТКОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ

НасловПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
Далеку од домаБлу ТангЧедо Поповски2.150.000