ПРОГРАМА 2011

ДОЛГОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ

НасловПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
ПарадаСектор ФилмСрџан Драгојевиќ5.000.000
Ловец на ЗвуциКвазар филмПетар Одаџиев5.000.000
Состојба на шокПанк ФилмАндреј Кошак5.000.000

АНИМИРАНИ ФИЛМОВИ

Наслов ПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
АлерикСестри и брат МитевскиВук Митевски1.200.000

ДОЛГОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ

НасловПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
МајсторотВидик ПродукцијаИво Трајков30.000.000

КРАТКОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ

НасловПродукцијаРежијаИзнос(МКД)
Материјал за аудиција (Потстанар)Трис ФилмсЃорче Ставревски2.000.000
Човекот кој имаше чудна навика да ме мава со чадор по главаНаше Маало ПродукцијаВардан Тозија1.900.000

ДОКУМЕНТАРНИ

Наслов ПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
Оркестар за погреби и свдабиТрис ФилмсАтанас Георгиев2.000.000
Сеќавања на Македонската борбаХХХ3ДМаја Младеновска2.400.000
ЕлинаАрс Медиа КлубМерита Цоцоли2.400.000
Манаки- Приказна во сликиМЦФ Филм ПродукцијаРоберт Јанкуловски2.400.000
Два пати мртовЕлвен ФилмЉумтурије Хајро900.000
Приказна за една зградаДрим ФекториБилјана Гарванлиева2.400.000