ПРОГРАМА 2012

ДОЛГОМЕТРАЖНИ МНОЗИНСКИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ

Наслов ПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
Медена ноќКавал ФилмИво Трајков25.000.000
Ослободување на СкопјеДФВП ПартизансРаде Шербеџија30.000.000

ДОЛГОМЕТРАЖНИ  ИГРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МАЛЦИНСКИ ФИНАНСИСКИ УДЕЛ

НасловПродукција РежијаИзнос (МКД)
ПресудаСектор ФилмСтефан Командарев6.000.000
Споменик на Мајкл ЏексонДрим ФакториДарко Лунгулов5.000.000

КРАТКОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ

НасловПродукција РежијаИзнос (МКД)
ПодигравкаРеволутион ДооелГоран Тренчовски2.000.000
409Марни ФилмсДаријан Пејовски2.000.000
Убаво време за умирањеАрнел ПродакшенСенад Абдули1.500.000
Намини бар еднашСкопје Филм СтудиоКосара Митиќ900.000
ВлакнаПартес ПродукцијаЕлеонора Венинова900.000
ОвцатаВеда ФилмсИзер Алиу600.000

ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ

НасловПродукција РежијаИзнос (МКД)
Последниот Македонец од МакедонијаТринити плус продукцијаИлија Пиперкоски2.000.000
Сите сме истиАрка МедиаАлександар Зиков1.500.000
Тага и  радостВизион ПлусСабидин Али1.500.000
Не чепкај со валкани рацеСити Стар СкопјеВенцислав Ристов    600.000

АНИМИРАНИ ФИЛМОВИ

НасловПродукција РежијаИзнос (МКД)
Кружно патување на сенкатаФлип БукЖарко Иванов     600.000