ПРОГРАМА 2014

ДОЛГОМЕТРАЖНИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДДЕЛ

НасловПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
Кога денот немаше имеСистерс анд Бротхер МитевскиТеона С. Митевска30.000.000
Цар СамоилХоризон ФилмАнтонио Митриќески30.000.000
Чекај ме (Сведок)Пиреј ФилмМитко Панов30.000.000
Златна ПеторкаРеволутион дооелГоран Тренчовски12.000.000
ОмниблузДМФ доо СкопјеАлександар Русјаков12.000.000
СептемвриСкопје Филм СтудиоДаријан Пејовски12.000.000

ДОЛГОМЕТРАЖНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МАЛЦИНСКИ УДДЕЛ

НасловПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
ТаткоСкопје Филм СтудиоВисар Морина5.000.000
Шишка Де ЛуксКино ОкоЈан Цвитковиќ5.000.000
Сиера НевадаСестри и Брат МитевскиКристи Пуиу5.000.000

ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИСО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДДЕЛ

НасловПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
Осветлената ТемнинаСејви ПродукцијаАрсим Фазлија900.000
8/Македонска Чалгиска ТрадицијаАвард Филм и видеоБлаже Дулев2.000.000
ОпераДЕАБајрам Бајрами900.000
Пожарникарот МуциТВ Студио 7Саша Станишиќ600.000
Театарот СкупиФокус ПокусВладимир Блажевски3.000.000
Берн БернВизиони ПлусСабидин Али2.000.000
ТАТ (Транзициска еуфорија или национална измама)Мозаик БитолаСашо Миленковски1.200.000

КРАТКИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДДЕЛ

НасловПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
ЗемјаФрамеин ПродукционИбрахим Деари900.000
Денот кога сакав да умрамЛавиринт ПродукцијаПетар Џуровски2.000.000
АидаАрнел ПродакшенСенад Абдули2.000.000
КармаКруг ФилмВладимир Митревски900.000
Секој ден мора да се јадеФрагмент Филм СкопјеМарко Ѓоковиќ2.000.000
КасапотПродукција СидорИлчо Царовски900.000
Пепи и МутоФокус Покус ФилмсГеорги Унковски900.000
РоденденСектор ФилмКосара Митиќ2.000.000

АНИМИРАНИ ФИЛМОВИ СО МАКЕДОНСКИ МНОЗИНСКИ УДДЕЛ

НасловПродукцијаРежијаИзнос (МКД)
Девојката што паѓаФлип БукВладимир Лукаш800.000
ГотлибУзенгијаКрсте Господиновски900.000