Мајки

во режија на Милчо Манчевски  (2010)

(Македонија / Франција / Бугарија)

 

Фестивали на кои е прикажан: 

– Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2015
– Nancy – Lorraine International Film Festival, Франција, 2013
– “Europe on Screen” Film Festival, Џакарта, Индонезија, 2013
– Alpe Adria Cinema Trieste Film Festival, Италија, 2012
– Macedonian Film Festival, Австралија, 2012
– East by SouthEast Film Festival, Копенхаген, Данска, 2012
– Minsk International Film Festival Listаpad, Белорусија, 2011 – „Сребрена награда“ за филмот како уметнички феномен
– Ljubljana International Film Festival, Словенија, 2011 – Награда за режија
– FEST Belgrade International Film Festival, Србија, 2011 – Награда од критика за најдобар филм „Небојша Џукелиќ“ и специјална награда од жири во категорија “Europe ut of Europe„
– Cinema City International Film Festival, Нови Сад, Србија, 2011 – добитник на награда ФЕДЕОРА (Federation of European & Mediterranean Film Critics)
– International Film Festival Cinema Mundi, Полска, 2011
– Cleveland International Film Festival, САД, 2011
– Sofia International Film Festival, Бугарија, 2011
– Vilnius International Film Festival “Kino Pasavaris”, Латвија, 2011
– Istanbul International Film Festival, Турција, 2011
– Las Palmas de Gran Canaria International Film Festival, Шпанија, 2011
– Open City Docs Fest, Лондон, Велика Британија, 2011
– Scottsdale International Film Festival, САД, 2011
– Pula International Film Festival, Хрватска, 2011
– Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2011
– La Casa Encendida, Мадрид, Шпанија, 2011
– Transylvania International Film Festival Cluj, Сибиу, Романија, 2011
– Moscow Film Festival, Русија, 2011
– Warsaw International Film Festival, Полска, 2011
– Syracuse International Film Festival, САД, 2011
– Semana de Cinema Experimental, Мадрид, Шпанија, 2011
– International Film Festival of Индија, Гоа, 2011
– International Film Festival PriFilmFest, Приштина, Косово, 2011
– Toronto International Film Festival, Канада, 2010
– International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”,  Битола, Македонија, 2010
– Sao Paulo International Film Festival, Бразил, 2010