Шумарот

во режија на Изер Алиу (2012)

(Норвешка/ Македонија)

Фестивали на кои е прикажан:

Short Film Festival of Grenoble, Франција, 2016
Premiers Plans Film Festival, Франција, 2014 –  Награда на жирито за филм на европскте школи и Награда од студентите на Анжер – филмови на европскте школи
Festival ZUBROFFKA, Полска, 2013 – Награда за најдобра камера
Poznan International Young Audience Film Festival Ale Kino, Полска, 2013
Rencontres Henri Langlois Festival International des Ecoles de Cinema, Poitiers, Франција, 2013 – Награда од студентско жири and Специјална награда од жири
The Golden Elephant – International Children’s Film Festival, Индија, 2013
Alcine – Alcala de Henares Film Festival, Шпанија, 2013
Chicago International Children’s Film Festival, САД, 2013 – Најдобар краткометражен игран филм
International Festival Signes de Nuit, Париз, Франција, 2013
Central and Eastern European Film Festival “CinEast”, Луксембург, 2013 – Награда од публика за најдобар краток игран филм
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
Dokufest – International Documentary and Short Film Festival, Призрен, Косово, 2013
Big Sur International Short Film Screening Series, Калифорнија, САД,  2013
Love&Anarchy – Helsinki International Film Festival, Финска, 2013
Norwegian Short Film Festival, Норвешка, 2013 – Награда за најдобар краток филм и Награда „Песочен часовник“ за најдобро сценарио од Здружение на писатели на Норвешка
Roshd International Educational Film Festival, Техеран, Иран, 2013
Tetova International Film Festival (ODA), Тетово, Македонија, 2013 – Најдобра режија
Asterfest – International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2013 – Најдобар краткометражен филм
Skopje Film Festival, Македонија, 2013
Minimalen Short Film Festival, Норвешка, 2013 – Почесно признание
Norwegian International Film Festival, Норвешка, 2012 – АМАНДА награда за најдобар краткометражен филм
Bergen International Film Festival , Норвешка, 2012 – Најдобар краткометражен филм
Verdal International Film and Theatre Festival, Норвешка, 2012
Den norske studentfilmfestival, Норвешка, 2012 – Најдобра камера 
Norwegian Short Film Festival, Гримштад, Норвешка 2012