Сестри

Во режија на Дина Дума

Северен Пол

Во режија на Марија Апчевска

Новости

Новости од Македонската филмска сцена

Резултати по Конкурс за финансирање проекти од национален интерес во филмската дејност за 2024 година – организирање на домашни фестивали и манифестации од меѓународен карактер

Согласно Законот за филмска дејност, Управниот одбор на Агенција за филм на Република Северна Македонија на седница одржана на ден 14.03.2024...

read more

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Согласно објавениот Конкурс за финансирање на проекти за производство на долгометражен и краткометражен игран, документарен и анимиран филм за 2024...

read more

Трејлери

Македонски Филмови

Хомо

Хомо

-Режија: Игор Иванов -Продуцентска куќа: Скопје Филм Студио...

Стела

Стела

-Режија: Стојан Вујичиќ -Продуцентска куќа: Dream Factory Macedonia...

Медена Земја

Медена Земја

-Режија: Тамара Котевска, Љубомир Стефанов -Продуцентска куќа: Trice Films...

Дедо и внук

Дедо и внук

-Режија: Илија Пиперкоски -Продуцентска куќа: Pandora's Box Production...

Врба

Врба

-Режија: Милчо Манчевски -Продуцентска куќа: Банана филм...

Ефектот на среќа

Ефектот на среќа

-Режија: Борјан Зафировски -Продуцентска куќа: Ново Македонско Видео...

Втора шанса

Втора шанса

-Режија: Марија Џиџева -Продуцентска куќа: Small Moves...